Followers

Thursday, February 26, 2009

Showtime-Upin & Ipin Semalam.


Semalam smpat gie tgk Geng Pengembaraan Upin & Ipin..Tempah tiket dari hari isnin lagi..Bukan main sng nak tgk citer nie...Hehehe Nasib baik dapat tiket tuuu....4 tiket utk aku + adik min + k.uji + sayut....



Adik beradik yg excited nak gie tgk Upin & Ipin...hehehhe..



Poster Geng Pengembaraan...ramai ooo bebudak kerumun kat poster nie...



Antara Souvenier Upin & Ipin yg dijual di luar panggung...

Syabas diucapkan kepada Les Couper (ntah betul ke salah ejaanya) ..hehehe...mmg best ah citer nie..patutlah bebudak ramai...panggung semalam full...walaupun dah dekat 3 minggu citer nie kat wayang...aku rasa mmg boleh sampai box office le..leh sampai target ah 10 juta...insyallah....sapa yg tak gie tgk tu..jomlah sama2 kita gie tgk...support filem malaysia...

Wednesday, February 25, 2009

-Cinta Untuk Ain..Setiap Selasa 9 mlm-

Smlm u oll tgk tak citer baru kat tv3 menggantikan ku milikmu...cinta utk ain...best tak? aku smlm tak sempat le nak tgk citer tuu...Almaklumlah dok melayan citer anak betong....minggu nie kan episod akhir...tanya housemate aku citer dia mcm menarik...leh le dilayan..aku search kat youtube tak jmpa laks...tapi jmpa intro citer nie..takpa2 aku kasi korang layan intro lagu dia dulu...Siap amik lagu sixth senth tu...TANPA...sbgai tema lagu...hehehhehe

video

"siri ini berkisarkan Ain seorang gadis yang mempunyai sejarah silam yang membuatkannya berada di dalam dilema. Segala-galanya bermula apabila dia jatuh cinta dengan seorang jejaka bernama Shahrul. Apakah yang terjadi kepadanya dan dapatkah Shahrul menerimanya setelah mengetahui sejarah silam." Jom sama2 kita jadi tgk apa kesudahan Cinta Untuk Ain...

Pagi Yang Dingin

Alhamdulilah...masih bernyawa aku harinie...tapi rasa mcm liat je nak bangun harinie...rasa mcm badanku dilekatkan gam pada tilam dan bantal...aduh...selimut pulak statik kat badanku...apsal le mata aku pulak malas nak terbuka nie....tetiba telinga ku terdengar satu bunyi....ermm tip tap tip tap....dan tetiba bunyi itu makin kuat ...laa rupanya hujan dah turunnnnnnnnn...patutlah aku malas je nak bangun pagi nie...patutlah aku tido merengkok je..rupanya sejuk daaaaaa...bestnya klu dapat sambung tido nie..tapi tak leh kena bangun awal hantar adik aku....dah 6.15 azan baru berkumandang....aku kena bangun jugak....aduh malasnya....apa lagi aktiviti pagi semua org mengeliat...uih sedapnya....

Lepas dah bersiap ....aku pun start keta...berlari nak ke kereta ..almaklumlah hujan lebat....basah gak gigi2 kaki suar aku nie....nak gerak pagi nie pun kena slow...hujan lebat...jalan pun antara nampak dgn tak je...bila hujan kena bawak keta slow2....ingatlah org tersayang...



Jlan yg hujan kul 7.10 pagi

ermm...sampai office awal lagi...ermm takpalah layan sarap dulu kat bangalow ler.....hehehehe

Tuesday, February 24, 2009

-Melawat Kak Ikin @ Hospital Pantai-

Harini aku gie melawat kak ekin officemate aku @ Hospital Pantai......kak erin + abg berry dah tunggu kat sana...aku gerak dari sini dgn aufa + syamil + azura...Kak ekin baru lepas operation...

Alhamdulilah kak ekin dah semakin sihat...syukur alhamdulilah...kami akan sentiasa mendoakan kesihatan kak ekin...semoga cepat sembuh hendaknya....amin..



Dalam keta aufa, otw nak gie Hospital Pantai...syamil kena bawak kena...hehheeh



Kat depan tu keta myvii zura



Dari kiri:- kak erin, syamil, aufa, me, & abg ijok



Kad ini utk kak ikin



Ini no bilik kak ikin....Semoga cepat sembuh akak...

Monday, February 23, 2009

Trend Tshirt Masakini Kot....



U oll pernah tak tgk baju kat ats tu? Baju nie dah jadi trend pulak aku tgk...masa gie downtown, uptown pun byk....masa gie pasar mlm pun dah byk....mcm2 ayat kat baju tu....tapi u oll tahu mmber aku sorang nie dia mmg minat giler baju2 yg ada ayat2 nie semua....baru nie dia beli tshirt dgn ayat " Saya Sayang Mak Saya". Minggu lepas pulak dia beli tajuk lain pulak....
Antara ayat2 yg aku perasan ...."Saya Sayang Pak-we saya", " Saya Sayang Mak-we saya" dan mcm2 lagilah...huuhuhuhuh...klu kat danau kota rm25 tapi klu kat pasar mlam bangi baru rm15.. apapun yg u oll nak pakai...pakailah....asalkan selesa dgn semua...Lu fikirla sendiri...bak kata nabil...hehehhehe

Saturday, February 21, 2009

Pagi Yg gelap Kini Sudah Cerah...

Pagi tadi aku tgh cuaca gelap2....tapi semangat nak joging tu ada...so apa lagi tanpa melengahkan masa aku+hus+ida+k.uji terus ke taman depan umah gie kuarkan peluh yg ada...lepas aku joging 2 round hus ajak aku main badminton...dah lama tak main badminton....ermm mau tercabut lengan aku nie...harinie mmg berpeluh gile ah satu badan...huhuh tak pernah2 macam nie..lepas aku main ida + k.uji pulak main badminton.....semua nak tnjuk skail masing2 (ntah betul ke idak eja tu). Main belasah je...huhuhu....oh ya ada ksut salah sorang kami nie sampai ada mulut sebab excited sangat nak main badminton + jogging...hhaahhaha




taman tmpt aku berjoging depan umah aku je...hahahhaha....ada byk ikan dalam kolam tu



K.uji + Ida menunjukan skillnya




Muka2 baru lepas joging + main badminton...hahhaa



Trivia kasut sapa nie? Semangat punya pasal huhuhuu





Friday, February 20, 2009

Aku Harinie...

mmm...harinie masuk keje semangat gile...huhuhuh....lepas tu terus buka laptop putihku yg ala2 Apple tu terus buat keje aku....hahhaaha...setup IPv6 mobility sambil2 mkn nasi goreng utk sarapan + mkn tenghari skali....buat punya buat ralik sampai kul 12 tenghari....apa lagi time utk rehat dah sampai nie....ckup2 je 12.30 tghari aku layan citer anak betong...huhuh download kat youtube...dari episod 7-11....last2 leh pulak aku tertido....hahahhaha...mengantuk punya pasal...bangun2 dah kul 2.15 nasib baik mmber aku ketuk pintu klu tak jawabnya sampai ke petang le aku membuta...hahahaa

Nie rasa malas pulak nak buat keje....kena gie amik scarf + tie pulak kat HR...aduh malasnya nak gie..klu suruh bebudak nie takda nak bergeraknya gie amik.....klu ada pun aku bkn pakai pun..huhuuuhu



Tie + Scarf utk kami....ntah pakai ke idak aku nie....huhuhu

Thursday, February 19, 2009

-Makan Nasi Ayam Kampung-

Tengahari tadi huhuhu..sempat aku gie makan nasi ayam kampung....huhuhhu...baru aku tahu kedai dia kat sana...ermm punya lah asyik dok dengar jer pasal ayam kampung tu...tapi sayang masa aku gie dah takda....aduh nak nangis rasa...tapi takpalah aku nak gie try lagi mkn kat sana...tak kira..nak gie lagi...hehehhehe...gelojohnya aku...nak rasa jugak...dah le ayam bandar aku tak leh mkn...dr kasi aku mkn ayam organik + ayam kampung jer...aku apa lagi nak belasah le ayam2 tu...hahhahahah...

JEPUN Bermandikan Salji

ermm...dua hari lepas aku dapat email dari en ipin...pensyarah aku yg blajar kat jepun...ermmm baru perasan gambar yg dia send harituu....amboi seronok ye si aqil main salji kat sana.siap boleh tido atas salji..amboih2 aqil...teringin juga aku...huhuhuuhuhhu...mcm best kan main salji tapi sejuk giler...mau demam aku kena salji tapi in the dream le....hehehehehe..


Wednesday, February 18, 2009

Mlm yg Shahdu...

well mlm nie terasa shahdu....tak tahu le napa..aku baru je selesai basuh baju + sidai baju...aku tak pasti kenapa perasaan tu ada...terasa sunyi, maybe sebab tension pagi tadi masih terasa aku perlukan masa utk menenangkan diriku...sebenarnya byk benda yg aku nak tulis tapi bila dah ada laptop dpan mata nie ....jari jemariku mulalah jadi kaku...takda idea pulak nak tulis apa..

takpalah kita mulakan dgn housemateku, bulan depan umah nie akan berkurang orang lagi...housemateku Hus akan melangsungkan perkahwinannya....ermm adikku pulak bakal balik ke kampung sebab praktikal dia dah habis..so kenalah mula mencari housemate yg baru bagi nak tampung sewa umah nie...so sapa2 yg rasa nak dok umah sewa area serdang...depan tasik sebelah pintu upm....boleh le try2 tanya aku...kot2 korang berkenan..

well about my life..aku kembali solo...dulu dah berteman tapi apakan daya jodoh tiada...kita hanya mampu merancang tapi tuhan yg menentukan segalanya...so buat sementara waktu biarlah aku solo kejap....nak mencari yg baru bukan mudah....keserasian tu kena ada..tapi lepas nie aku malas le nak bercinta lama2...buat apa kan...kdgkala rasa mcm rugi je masa lagipun aku bukannya muda lagi kan....takpalah kita berusaha...

my family? well ayah aku and my mom semua ok...miss them so much...sabtu nie my dad birthday..tak tahu le nak belikan apa kat my beloved dad...i will think about it..

my vv ermm dah tak pi service 5000km tuu...patutlah masa bawak rasa mcm tak besh..takpa2 tunggu gaji nie aku gie...sian dia....dah le lama tak basuh...isk2 malasnya aku....sian si biru tuuuu

my friends...aku rindu zai + niza, rindu zana..bilalah leh jmpa diorang...masing2 dah ada kerjaya sendiri. Niza jauh di sarawak....zai kat sabah....oh ya nak wish "SELAMAT PENGANTIN BARU" kat izzu + aishah. Semoga kalian bahagia hingga ke akhir hayat...

ermm ..pasal aku laks...well dugaan + rintangan datang bergolek..namun aku kena kuat...klu tak aku akan kecundang...setiap dugaan + rintangan semuanya ada hikmah & sebab munasababnya kenapa ianya berlaku kan....so kenalah bykkan bersabar + berdoa + tabah...kena kuat..

Insyallah akan kuharungi semuanya hingga ke akhir hayat...

ermm apa kena mengena nie huhhuhu saja je tambah2....ermm mungkin inilah dikatakan malam yg shahdu....byk berfkir..

ermm...3 days to go...

ermm lagi 3 hari..apa aku nak buat ek? ermmm....nak beli apa ek? dah le dok jauh...takpalah akan ku fikirkan ....buntu2 fikiran nie..mesti korang terfikirkan nak buat apa....well birthday my beloved dad...apa aku nak beli? ermm selalu beli kemeja, kasut....kali nie nak beli apa? dah le aku jauh di perantau...nak wish je? mcm tak besh...nak balik budget pulak lari...ermm takpa2 i will think about it..mlm nie mimpi le nak kasi apa kat dia....leh gie window shoping jab...huhuuuh

Sg CongKak vs Sg Gabai

sg congkak

sg gabai

Ermm...dah 2 minggu aku gie mandi kat sg....huhuhuu...mmg best ah...2 minggu lepas aku mandi kat sg gabai....then minggu lepas gie mandi kat sg. congkak pulak....mmg besh ah mandi sg...tapi biasalah tmpt ramai org.

klu sg gabai ada sliding...tapi seblum nak sliding tu kenalah naik tangga...aku berpeluh2 naik...ala2 bersenam pulak rasanya....sebabkan ramai org aku turun mandi kat bawah je....

minggu lepas mandi kat sg congkak...kat sini ramai org tapi port tu banyak gak..fulamak air dia mmg sejuk giler ah..aku nak berendam lama2 pun tak sanggup...walaupun aku nie byk lemak...sejuk beb...tak tahan...aduh...ermmm tak sesejuk air kat gabai..kat sini klu nak buat camping mmg happening ah...teringin gak nak buat camping tapi tunggu le...takda kesempatan lagi..minggu nie aku nak gie mana pulak ek? takkan mandi sungai lagi kan.....ermmm

Friday, February 6, 2009

Last Day keje...cuti 3 hari...bestnya....

huhuhuu....bestnya harinie last keje...lepas tu cuti 3 hari....aduh nak lepaskan segala tension....nak relakskan minda....rasa mcm nak gie PD....tapi budget laks takda....nak jalan2 dgn budak2 umah korum tak ckup....adik aku pulak balik kampung...ermmmm nak buat apa ek? ada idea tak? ermm takpalah aku ajak member2 lain kuarlah jlan2 kan....gie lah mana2 yg boleh gie kan...asalkan free....hahahha tapi duit minyak kena gak...ermmm...let me think...gie mandi air terjun pun best gak....huhuhuhhu...tgkle mcm mana esok..kot2 ada idea ...mlm nie tido mimpi nak gie mana kan

Wednesday, February 4, 2009

Jangan Pernah Berubah - (yg sebenarnya aku tak berubah pun......:()

video

Tetiba aku boleh layan pulak lagu nie....besh jugak lagu nie......menyentuh perasaan kejap...teringat pulak ex-bf aku...lebih kurang ah lagu nie sesuai utk aku

Kerispatih - Bila Rasaku Ini Rasamu

aku memang terlanjur mencintaimu

dan tak pernah ku sesali itu

seluruh jiwa telah kuserahkan

menggenggam janji setiaku


ku mohon jangan jadikan seperti

alasan kau menyakitiku

meski pun cintamu tak hanya untukku

tapi cobalah sejenak mengerti


reff:

bila rasaku ini rasamu

sanggupkah engkau menahan sakitnya

terkhianati cinta yang kau jaga

coba bayangkan kembali

betapa hancurnya hati ini kasih

semua telah terjadi


aku memang terlanjur mencintaimu



Lirik lagu Kerispatih - Bila Rasaku Ini Rasamu ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Kerispatih - Bila Rasaku Ini Rasamu.

Monday, February 2, 2009

Walk @ Saturday Night

uihh...dah lama rasanya aku tak menulis blog nie....ermm byk juga nak bercerita...tapi takpalah aku just citer apa yg happen last weekend....aku + geng2 7283 gie jalan2....dah lama rasanya tak kuar sama2....so we decide to have a walk....lepas tu gie mkn2.....hehehhe....kuar lepas asar balik lepas isyak....we enjoy ourself there...mmg besh ah.....



Jom Jenguk Yg Nie Gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...